Türkiye ve Avrupa'da Spor Hukuku Uyuşmazlıkları

Türkiye’de spor yasasının değiştirilmesi için çalışmaların devam ettiği bu dönemde İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Türkiye ve Avrupa’da Spor Hukuku Uyuşmazlıkları konulu uluslararası bir konferansa ev sahipliği yaptı.

Kolcuoğlu Demirkan Koçaklı Hukuk Bürosu’nun işbirliğiyle, 3 Kasım 2021 günü online olarak gerçekleşen ve yüksek bir katılımın gerçekleştiği bu etkinlikte, spor camiasının duayen isimleri bir araya geldi. Futbolda devrim yaratan “Bosman” kararında oyuncunun avukatlığını yapan, ülkemizdeki bazı sor kulüplerini de UEFA ve CAS’ta temsil etmiş Belçikalı avukat Jean-Louis Dupont’un yanında CAS hakemi Paris’li avukat Hervé Le Lay ve Galatasaray Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hatice Özdemir Kocasakal konuşmacı olarak yer aldılar.Etkinlikte, oyuncu sözleşmeleri, sporda iç yargı yolları ile Avrupa Süper Ligi projesi ve Türkiye’de spor yargısı konuları konuşuldu ve tartışmaya açıldı.

Türkiye ve Avrupa'da Spor Hukuku Uyuşmazlıkları