İstanbul Bilgi Üniversitesi 17. ICC Uluslararası Ticari Arabuluculuk Yarışmasına Katılıyor!

Donanımlı ve uluslararası vizyona sahip arabulucular yetiştirmeyi amaçlayan Milletlerarası Ticaret Odası’nın (“ICC”) eğitim alanındaki en büyük organizasyonu olan ICC Uluslararası Ticari Arabuluculuk Yarışmasının on yedincisi, 7-15 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleşiyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi, tek Türk üniversitesi olarak bu yarışmaya katılmaya hak kazanan dünyadaki 48 üniversiteden biri oldu. 

Üniversitemizi temsil edecek takımda Hukuk Fakültesi öğrencilerinden Ayşegül Dağhan, Helin Erol, Kaan Özkan, Sena Şahan ve Sıdıka Ilgaz Duman yer alıyorlar. Hukuk Fakültesi bünyesinde alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri (“ADR”) konusunda çalışmalar yapan The Solution platformu tarafından yarışmaya hazırlanan öğrencilerimizin takım koçluğunu Av. Arb. Ferda Canözer Paksoy üstlenirken, mezunumuz Yaman Gürsel ve öğrencimiz Damla Özbay yardımcı koç, öğretim üyemiz Dr. Candan Yasan Tepetaş ise idari koordinatör olarak bu süreçte öğrencilerimize destek oluyorlar.  

Öğrencilerimiz, yarışmaya hazırlık sürecinde ADR alanındaki yetkin isimlerden Aşiyan Süleymanoğlu, Meltem Ersoy, Nurseli Tamer, Sezil Durmuş, Aloysius Goh, Low Lih Jeng ve Sage Mediation ekibinden aldığı eğitimlerle gelecekte ADR alanında Türkiye’de fark yaratacak bir neslin yetiştiğini müjdeliyor.